ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΜΣ

Η προκήρυξη εισαγωγής μεταπτυχιακών φοιτητών δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Τμήματος και του Προγράμματος. Οι αιτήσεις συνοδευόμενες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία του ΠΜΣ ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση https://enrollment.auth.gr .

Αναλυτικές οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτημάτων είναι διαθέσιμες στο σύνδεσμό αυτό.

Η τελική διαδικασία επιλογής των υποψηφίων στο Π.Μ.Σ. γίνεται από την τριμελή Επιτροπή Επιλογής Εισακτέων που ορίζεται κάθε έτος με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος, μετά από εισήγηση της Σ.Ε. του Π.Μ.Σ., η οποία κατατάσσει τους/τις υποψήφιους/ες βάσει του συνολικού αριθμού μονάδων που συγκέντρωσαν. Η τριμελής Επιτροπή καταρτίζει πλήρη κατάλογο με όλους/ες τους/ις υποψηφίους/ες και ύστερα από τον σχετικό έλεγχο, απορρίπτει όσους/ες δεν πληρούν τα ελάχιστα κριτήρια που έχουν καθοριστεί από το Τμήμα Ιατρικής και καλεί σε συνέντευξη, τους/ις προκρινόμενους/ες υποψηφίους/ες που έχουν συγκεντρώσει τα προαπαιτούμενα.

Η μοριοδότηση των υποψηφίων για εισαγωγή στο Π.Μ.Σ. προκύπτει  ως ακολούθως:

1. Βαθμός πτυχίου (5 βαθμοί για Καλώς, 7 βαθμοί για Λίαν Καλώς και 10 βαθμοί για Άριστα)

2. Αναγνωρισμένες μεταπτυχιακές σπουδές (10 βαθμοί)

3. Διδακτορική Διατριβή (10 βαθμοί)

4. Ανακοινώσεις σε ελληνικά συνέδρια (1 βαθμός/ανακοίνωση, έως 5 βαθμοί)

5. Ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια (2 βαθμοί/ανά ανακοίνωση, έως 10 βαθμοί)

6. Δημοσιεύσεις σε ελληνικά περιοδικά (5 βαθμοί/δημοσίευση, έως 15 βαθμοί)

7. Δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά (5 βαθμοί/δημοσίευση, έως 20 βαθμοί)

8. Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα (10 βαθμοί/ανά πρόγραμμα, έως 20 βαθμοί)

9. Αναγνωρισμένη επαγγελματική εμπειρία (5 βαθμοί/έτος, έως 2 έτη εμπειρίας)

10. Προφορική συνέντευξη όπου αξιολογούνται η επιστημονική κατάρτιση, η ερευνητική εμπειρία του/της υποψηφίου/ας, η συναφής εξω-πανεπιστημιακή δραστηριότητα και τυχόν ειδικά προσόντα (έως 40 βαθμοί).

Ο ανώτατος αριθμός βαθμών που μπορεί να συμπληρώσει ο/η υποψήφιος/α καθορίζεται από τα παραπάνω κριτήρια και είναι 150.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας (αξιολόγηση με βάση το φάκελο δικαιολογητικών και συνέντευξη), καταρτίζεται ο τελικός πίνακας των επιτυχόντων/ουσών.

Σε περίπτωση που θέσεις εισακτέων έμειναν κενές καλύπτονται μέχρις εξαντλήσεως του προβλεπόμενου ποσοστού εισακτέων (σύμφωνα με τα οριζόμενα της προκήρυξης), είτε με την κατάταξη, ως επιτυχόντων/ουσών, υποψηφίων κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας υποψηφίων εισάγεται στο Π.Μ.Σ. ο/η υποψήφιος/α που έχει μεγαλύτερο βαθμό στην προφορική συνέντευξη.

Ο τελικός πίνακας επιτυχόντων/ουσών και τυχόν επιλαχόντων/ουσών αφού επικυρωθεί από τη Συνέλευση του Τμήματος αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων της Γραμματείας και στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ.

Ενστάσεις επί των αποτελεσμάτων δύναται να κατατεθούν εντός πέντε (5) εργάσιμών ημερών από την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο